آسمان ابری

وبلاگی در حوزه تکنولوژی

آسمان ابری

وبلاگی در حوزه تکنولوژی

معرفی Spindle (اسپیندل) هارد دیسک

هارد دیسک یا هارد دیسک یک وسیله ذخیره سازی داده های غیر فرار است که به طور خاص خواندن، نوشتن و ذخیره سازی داده ها را برای کاربران فراهم می کند و کنترل می کند. برای این منظور تمامی هارد دیسک ها دارای چندین پلاتر دیسک هستند که برای نگهداری آن ها به قسمت بسیار مهمی به نام “اسپیندل” نیاز است. این قسمت نقش بسیار مهمی در سرعت عملکرد هارد دیسک دارد، بنابراین اگر با سیستم های کامپیوتری یا سرور سر و کار دارید، وقت آن رسیده که با اسپیندال هارد سرور به طور کامل آشنا شوید.

اسپیندال در هارد دیسک چیست؟

اسپیندل در هارد دیسک شفتی است که صفحات هارد دیسک دوار (HDD) یا به اصطلاح پلاتر (چند پلتر باید در هارد دیسک ها استفاده شود) را در جای خود نگه می دارد. اسپیندل (اسپیندل) هارد دیسک که به عنوان موتور چرخشی درایوها نیز شناخته می شود، قطعه بسیار مهمی است که در هارد دیسک های داخلی یا خارجی استفاده می شود. سرعت اسپیندل که بر حسب دور در دقیقه (RPM) اندازه گیری می شود، یکی از معیارهای اولیه برای اندازه گیری عملکرد هارد دیسک است. سرعت اسپیندل در زمان جستجو (سرعتی که درایو می‌تواند یک بیت داده را پیدا کند) و سرعت پایداری که در آن داده‌ها از روی دیسک خوانده یا نوشته می‌شوند نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند.

اسپیندال از چه چیزی ساخته شده است؟

بلبرنگ ها برای افزایش دقت موتورهای اسپیندل در HDD بسیار مهم هستند. بنابراین، موتورهای اسپیندل مجهز به بلبرینگ های دینامیکی سیال (FDB) هستند که دقت و قابلیت اطمینان بالایی را ارائه می دهند.

محور HDD قطر کمتری نسبت به میله های فولادی دارد و با استحکام بالایی در حدود 4140 درجه ساخته می شود و معمولاً از فولاد آهنگری ساخته می شوند.

موتورهای اسپیندل هارد دیسک (HDD) دیسک های موجود را می چرخانند. دقت این موتورها ظرفیت و سرعت هارد دیسک ها را تعیین می کند. بنابراین، موتورها باید عملکرد غیر قابل تکرار برتر (NRRO) را از نظر سرعت چرخش ارائه دهند.

سرعت چرخش هارد چقدر است؟

سرعت اسپیندل (اسپیندل) در هارد دیسک معیاری از سرعت چرخش صفحات هارد دیسک در طول کار معمولی است. در واقع، سرعت اسپیندل خواندن، نوشتن یا جستجوی داده‌های درخواستی را ممکن می‌کند.

با این حال، زمانی که هارد دیسک هر یک از عملکردهای ذکر شده را انجام می دهد، دو نکته وجود دارد. یکی زمان جستجو است، زمانی که یک درخواست به هارد دیسک ارسال می شود، مدتی طول می کشد تا هد به مسیر درخواستی منتقل شود. پس از اینکه سر به مسیر درست رفت، باید مدتی صبر کرد تا قسمت مورد نظر زیر سر بچرخد.

نکته دوم زمان تاخیر چرخش است که سرعت آن به طور مستقیم به سرعت اسپیندل بستگی دارد. در واقع هر چه سرعت اسپیندل در هارد دیسک بیشتر باشد زمان تاخیر چرخشی کمتر می شود.

بنابراین، عملکرد خواندن/نوشتن هارد دیسک به زمان جستجوی ترکیبی و زمان تاخیر چرخش بستگی دارد. ضمناً از اجرای این دو زمان، زمان دسترسی به اطلاعات مشخص می شود، یعنی زمانی که کاربر درخواستی را اعلام می کند و هارد دیسک باید این کار را انجام دهد. زمان های ترکیبی و زمان دسترسی به داده ها را می توان با برنامه های محک زدن هارد دیسک مانند HD Tach محاسبه کرد.

اکثر هارد دیسک های استاندارد 3.5 اینچی امروزه دارای سرعت اسپیندل 7200 دور در دقیقه هستند که متوسط ​​تأخیر ثابت اسپین آف 4.2 میلی ثانیه را ارائه می دهد. علاوه بر این، میانگین زمان جستجو در این هارد دیسک ها حدود 8.5 میلی ثانیه است که زمان دسترسی به داده ها را حدود 12.7 میلی ثانیه می کند.

سرعت اسپیندل در هارد دیسک های غربی 10000 دور در دقیقه است که میانگین زمان تاخیر چرخش را به 3 میلی ثانیه کاهش می دهد. علاوه بر این، رپتورهای این نوع هارد دیسک دارای صفحات با قطر کمتری هستند که میانگین زمان جستجو را حدود 5.5 میلی ثانیه و زمان دسترسی به داده ها را 8.5 میلی ثانیه می کند.

همچنین سرعت اسپیندل برخی از هارد دیسک های سیگیت 15000 دور در دقیقه (RPM) است. این مدل که صفحه نمایش های بسیار کوچکی دارد، زمان چرخش 2 میلی ثانیه، متوسط ​​زمان جستجو 3.8 میلی ثانیه و متوسط ​​زمان دسترسی به داده ها 5.8 میلی ثانیه است.

موتور اسپیندل هارد دیسک یک موتور سه فاز است که پایداری چرخش دیسک های مغناطیسی نصب شده بر روی دوک (اسپیندل) را تضمین می کند. استاتور موتور دارای سه سیم پیچ در وسط و یک روتور حاوی آهنربای دائمی است. از بلبرنگ های هیدرودینامیکی نیز در موتور برای ایجاد تماس های کوچک در پیچ های بزرگ استفاده می شود.

 

در نتیجه، اکثر قطعات مورد استفاده در موتورهای اسپیندل شامل قطعات ماشینکاری شده مانند بلبرنگ ها، شفت ها، هاب ها، پایه ها و آهنرباها (به جز خطوط بسته بندی و خطوط سربی که در داخل تولید می شوند) هستند  تا مزیت بی‌نظیری از نظر کیفیت و ساخت ارائه دهند.

علاوه بر این، محفظه اصلی هارد دیسک معمولا از آلومینیوم ریخته گری با روکش فولاد ضد زنگ ساخته شده است. این مواد علاوه بر کاهش وزن هارد دیسک، پوشش را برای محافظت از قطعات متحرک داخلی تقویت می کنند.

آیا SSD اسپیندال دارد؟

حافظه های SSD سرور سبک تر از هارد دیسک ها هستند زیرا صفحه، اسپیندل یا موتور ندارند. تمام قسمت های SSD متحرک هستند و در معرض خرابی و آسیب لرزش هستند. هارد دیسک های SSD می توانند لرزش هایی تا 2000 هرتز را تحمل کنند که بسیار بیشتر از هارد دیسک ها است.

می توانید برای خرید تجهیزات سرور کلیک کنید.

تکنولوژی و نسل های مختلف در رم

تکنولوژی و نسل های مختلف در رم

نسل های مختلف حافظه بعد از رم SD DDR بودند که در طراحی و سایر ویژگی ها تفاوت هایی دارند. و در اینجا برخی از مشخصات در DDR3، DDR2 و DDR4 را جداگانه توضیح خواهم داد. بعد از آن به سراغ حافظه سرور اچ پی می روم که پرچمداران سرعت هستند و بالاترین سرعت رم سرور را دارند.

رم سرور یکی از تجهیزات مورد استفاده در سرور است شما می توانید برای خرید تجهیزات سرور با گارانتی از  طریق سایت دالمن افزار پارسه اقدام نمایید.

 

رم سرور DDR2

سرعت آن نسبت به DDR برتری دارد. و انتقال اطلاعات آن در یک پالس CPU 4 است که در مقایسه با DDR سرعت تقریبا دو برابر می شود. دارای 240 پین هستند و به دلیل استفاده از دو کانال ارتباطی (Dual Channel) از سرعت انتقال بالاتری برخوردارند. فقط در صورتی که بخواهید رم سرور قدیمی خود را افزایش دهید. مطمئن شوید که ماژول ها DDR2 هستند. این نوع حافظه در سرورهای نسل 5 اچ پی استفاده می شود. و بالاترین ظرفیت پشتیبانی شده توسط سرور Proliant G5 کیت 16 گیگابایتی FBD است که به صورت دو کاناله کار می کند. FBD مخفف Fully Buffered DIMM است.

 

شماره فنی این مدل رم 413015-b21 است و با نام FBD 2 x8 نیز شناخته می شود.

سرور رم DDR3

این مدل نسبت به تکنولوژی قبلی انرژی کمتری مصرف می کند، زیرا با ولتاژ کمتری کار می کنند. سرعت انتقال اطلاعات در آنها 10600، 12800 و 14900 می باشد و انواع دو کاناله و سه کاناله آنها را می توان در کنار هم نصب کرد. آنها 240 پین دارند. اگر سرور شما از DDR3 پشتیبانی می کند، می توانید از یک، دو و سه ماژول به صورت بانکی استفاده کنید. قبل از خرید رم سرور DDR3، مطمئن شوید که مادربرد سرور شما از آن پشتیبانی می کند. در این صورت، مطمئن باشید که هر یک از اسلات های شما معمولا می تواند تا 32 گیگابایت رم داشته باشد.

 

رم DDR4

مهم ترین تغییر در DDR4 سرعت و در دسترس بودن آنها نسبت به DDR3 است. مصرف برق آنها کمتر است و زمان تأخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. سرعت کلاک در DDR3 می تواند 1333 مگاهرتز، 1600 مگاهرتز، 1866 مگاهرتز باشد. و در حالی که برخی از مدل های DDR4 می توانند تا 3000 مگاهرتز سرعت داشته باشند. این فناوری در حال حاضر تنها فناوری موجود در بازار است و همانطور که می دانیم به این زودی ها قصد خروج از بازار را ندارد. زیرا هر روز یک مدل جدید توسط سازندگان عرضه می شود که سرعت کلاک بالاتری دارد. در حال حاضر سرورهای G10 از ماژول هایی استفاده می کنند که هر کدام می توانند تا 512 گیگابایت حافظه داشته باشند. این ماژول ها از فناوری HPE Persistent Memory استفاده می کنند.

 

سرور HPE Proliant DL580 GEN10 از 48 رم LRDIMM پشتیبانی می کند. یعنی اگر از ماژول های 128 گیگابایتی استفاده کنیم تا شش ترابایت حافظه خواهیم داشت. البته در سرور HP DL360 G10 با استفاده از فناوری HPE Persistent Memory می توان از12 ماژول 512 گیگابایتی استفاده کرد که تا 6 ترابایت فضای حافظه پایدار را پشتیبانی می کند.

حافظه هوشمند HPE DDR4

به بررسی رم سرور و مدل های آن پرداخته ایم و در اینجا قصد دارم شما را با یکی از قدرتمندترین فناوری های حافظه امروزی دنیا آشنا کنم. این فناوری رم سرور اچ پی علاوه بر ویژگی های کلی ذکر شده، ویژگی های خاص خود را نیز دارد. این ویژگی ها در زیر ذکر شده است:

 

بالاترین سرعت، کارایی و عملکرد در بین گزینه های موجود در بازار، تایید شده توسط استاندارد صنعت HPE

 تکنولوژی HPE Smart Memory در نسل 8 معرفی شد و با سرورهای HP Generation 9 و Generation 10 سازگار است و همچنین حداکثر سازگاری و امنیت را با سایر تجهیزات HP فراهم می کند و در نسل 9 و نسل 10 بهبود و توسعه یافته است.

تراکم بالا و قابلیت گسترش و افزایش حافظه بیش از سایر فناوری ها.

استفاده از HP Active Health که از این سیستم و سایر نرم افزارهای مدیریتی پشتیبانی می کند، توسعه را برای شما در آینده آسان می کند.

بهبود مصرف انرژی، به بهترین شکل ممکن تا کنون.

قبل از شکست یا احتمال پیش بینی خطا. این قابلیت در حافظه هوشمند HPE مدیریت و نظارت بر فناوری اطلاعات را تسهیل خواهد کرد.

برای خرید رم سرور کلیک کنید.

رم سرور چیست؟

رم سرور چیست؟

با توجه به اهمیت انتخاب سرور برای یک مجموعه بزرگ و تفاوت زیاد در انواع تجهیزات و  قطعات سخت افزاری سرور ها، در این متن به یکی از مهمترین سخت افزارهای مورد نیاز سرور پرداخته شده و سعی بر این است که علاوه بر با خوانندگان آشنا اطلاعاتی در مورد رم سرور ارائه خواهم کرد تا در هنگام خرید سرور رام تجربه لذت بخشی داشته باشید.

این مقاله را با یک سوال شروع کردم و البته قبل از پاسخ و توضیح رم سرور، کمی در مورد خود رم و انواع  رم سرور صحبت خواهم کرد.

RAM مخفف Random Access Memory است. RAM که حافظه اصلی نیز نامیده می شود وظیفه تنظیم سرعت تبادل اطلاعات بین هارد دیسک و CPU را بر عهده دارد. با توجه به سرعت پردازش بالای CPU و تفاوت آن با سرعت خواندن و نوشتن هارد دیسک، رابط این دو عنصر سخت افزاری یعنی RAM این امکان را به کامپیوترها و سرورها می دهد. که می تواند سرعت پردازش را بهبود بخشد. در واقع رم را می توان حافظه موقت سرور یا کامپیوتر نامید.

در این بین رم سرور وظیفه دیگری دارد. سرور با هر برندی باید بتواند علاوه بر سرعت پردازش بالا، بتواند در صورت بروز خطاهای احتمالی، حفظ و بهبود مستمر داشته باشد. به عنوان مثال، اگر از RAM سرور در سرور خود استفاده می کنید، می توانید مطمئن باشید که یک بلوک اضافی در RAM وجود دارد که وظیفه آن یافتن و رفع خطاهای رخ داده است. به این نوع رم، کد تصحیح خطا (ECC) گفته می شود که قابل نصب بر روی مادربردهای سرور است. مادربردهای کامپیوتر خانگی از رم غیر ECC پشتیبانی می کنند.

برای خرید  مادربرد سرور کلیک کنید.

 

در این مقاله در قسمت RAM Server سایر امکانات و فناوری های مرتبط با RAM Server را توضیح خواهم داد. حالا مشخصات فنی را توضیح می دهم.

منظور از RDIMM و LRDIMM در رم سرور چیست؟

اگر می خواهید رم سرور بخرید. بهتر است اطلاعاتی در مورد انواع RDIMM و LRDIMM داشته باشید. به طور خلاصه، اگر به ظرفیت پردازش بالایی نیاز دارید، مخصوصاً برای دیتا استورها و Big Data و البته اگر سرور شما ظرفیت پشتیبانی از LRDIMM را دارد. بهتر است این نوع سرور رم را تهیه کنید. اگر از سرورهای HPE Proliant Generation 8، 9 و 10 استفاده می کنید، می توانید رم سرور HP نوع LRDIMM را خریداری کنید. با نصب این نوع در سرورهای HP DL380 G9 می توانید تا 3 ترابایت و HP DL580 G9 تا 6 ترابایت حافظه داشته باشید.

اگر بخواهم مزایای Load Reduced DIMM (LRDIMM) نسبت به RDIMM (Registered DIMM) را فهرست کنم، به نکات زیر خواهیم رسید:

علاوه بر سیگنال های کنترل و آدرس، خطوط داده نیز بافر هستند.

آنها برای استفاده در داده های بزرگ بهینه شده اند.

با کاهش بار، انرژی کمتری مصرف می شود و گرمای کمتری تولید می شود.

سرعت بالاتر به دلیل عدم استفاده از کنترلر برای هدایت سیگنال های داده.

فرکانس، تأخیر و توان عملیاتی بالاتر و همچنین راندمان باس بهبود یافته.

بهره مندی از بافر تراشه برای ضبط.

طراحی بهینه برای افزایش سرعت، کارایی و ظرفیت بالاتر نسبت به RDIMM.

این بخش را با ذکر دو نکته به پایان می برم:

هنگام توسعه و افزودن رم سرور به خاطر داشته باشید. شما نمی توانید از RDIMM و LRDIMM به طور همزمان در یک سرور استفاده کنید.

تصمیم بگیرید چه می خواهید؟ اگر فقط سرعت مناسب و تاخیر کم می خواهید، RDIMM برای شما بهتر است. اما اگر به تراکم حافظه بالا نیاز دارید، LRDIMM ها مناسب برنامه شما هستند.

 

تفاوت اتاق سرور و مرکز داده چیست؟

تفاوت اتاق سرور و مرکز داده چیست؟

در مقطعی، هر سازمان یا کسب‌وکار کوچکی که به سرور نیاز داشت، باید تمام هزینه‌های مربوط به تأمین زیرساخت، سخت‌افزار، تعمیر و نگهداری و تعمیرات و ارائه کلیه تجهیزات مربوطه به اتاق سرور اختصاصی را متحمل می‌شد. البته در سال های اخیر به لطف توسعه سرویس های ابری و تسریع دسترسی به لینک های فیبر نوری، راهکارهای دیگری مانند مراکز داده نیز ظاهر شده است. حال سوال این است که بر چه اساسی می توان تصمیم گرفت که خدمات مرکز داده برای کسب و کار یا اتاق سرور مناسب تر است؟ در این مقاله برای رفع ابهامات احتمالی به تفاوت اتاق سرور و مرکز داده می پردازیم.

تفاوت اصلی بین اتاق سرور و مرکز داده چیست؟

البته بدیهی است که هر شرکتی نیازهای خاص خود را دارد و راه حلی که برای یک شرکت مناسب باشد الزاما بهترین راه حل برای شرکت دیگر نیست. اتاق سرور اتاقی برای قرار دادن و نگهداری سرورها است. به همین دلیل، مرکز داده ساختمانی است که به طور کامل و ویژه برای تجهیز و پشتیبانی از تعداد زیادی تجهیزات سرور طراحی شده است. شما می توانید برای استعلام قیمت تجهیزات سرور از طریق سایت دالمن افزار پارسه اقدام نمایید.

مهمترین تفاوت اتاق سرور و مرکز داده اندازه آنهاست. البته این تفاوت به نوع طراحی، مقیاس و هدف نیز مربوط می شود. تقریباً تمام ساختمان‌های اداری مدرن دارای چندین اتاق سرور هستند، اما تنها شرکت‌های بسیار بزرگی که فعالیت اصلی آنها بر پردازش داده‌ها متمرکز است، مرکز داده دارند.

در مراکز داده به دلیل سرعت بالای اینترنت و وجود سرورهای متعدد و بسیار قدرتمند، شرایط ایجاد وب سرور برای همگان فراهم شده است. همچنین مراکز داده از امنیت بالایی برخوردار هستند و شما می توانید از امنیت داده های خود در مرکز داده اطمینان کامل داشته باشید.

مرکز داده مکانی است که تجهیزات کامپیوتری، تجهیزات ذخیره سازی داده ها و تجهیزات ارتباطی شبکه به طور ویژه در آن نگهداری می شود. در برخی از مراکز داده، سرورها به اینترنت عمومی متصل هستند، اما بیشتر مراکز داده از اینترانت یا سایر شبکه های خصوصی استفاده می کنند.

یکی از تفاوت های اساسی بین مرکز داده و اتاق سرور، هزینه راه اندازی و استفاده از هر یک است. معمولا هزینه راه اندازی و اجرای  مرکز داده بیشتر است زیرا برای راه اندازی مرکز داده باید کارهایی مانند فعال سازی سرورها، نصب شبکه زیرساخت، کابل کشی و غیره را انجام دهید. ، و هر کدام از این کارها بسیار گران هستند. علاوه بر این هزینه های مربوط به نگهداری تجهیزات، هزینه برق مصرفی، هزینه سیستم های تهویه و ... می باشد. باید به موارد فوق اضافه شود. لازم به ذکر است امروزه راهکارهایی مانند مجازی سازی وجود دارد که استفاده از آن ها می تواند هزینه ها را به میزان قابل توجهی کاهش دهد اما تمامی این روش ها برای پیاده سازی نیاز به سرمایه اولیه دارند.

سرور hp dl 360 g10 یکی از سرور های پر طرفدار در بازارهای ایران است که می توان در مراکز داده از آن استفاده کرد.

همانطور که گفتیم مراکز داده به دلیل اینکه اینترنت پرسرعت و چندین سرور قدرتمند دارند، امکان راه اندازی وب سرور را برای همه فراهم می کنند. با این حال، بسیاری از سازمان های خصوصی یا ارائه دهندگان خدمات اینترنتی ترجیح می دهند مراکز داده خود را راه اندازی کنند.

استفاده از مرکز داده مزایای بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از:

مراکز داده امنیت بالایی دارند

پهنای باند مراکز داده اختصاصی است و از این رو سرعت بالایی دارند

سیستم پشتیبانی برق (UPS) در مراکز داده استفاده می شود.

هارد سرور یکی از تجهیزات مورد استفاده در سرور است شما می توانید برای خرید هارد سرور hp از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

https://dap.co.ir/shop/2902-server-hdd-hp/

 

بررسی حافظه SSD و فناوری استفاده شده

بررسی حافظه SSD و فناوری استفاده شده

حافظه SSD یکی از تجهیزات سرور است که دارای تکنولوژی های متفاوتی است. اول از همه و قبل از اینکه بخواهید به حافظه SSD علاقه مند شوید، باید فناوری این حافظه های جدید و نحوه کار آنها را بدانید. در هاردهای معمولی یک دیسک و یک بازو به نام هد وجود دارد که همیشه در حال چرخش است.

هنگامی که یک داده باید از روی هارد دیسک خوانده شود، بخشی از دیسک که داده ها در آن قرار دارند باید زیر سر قرار گرفته و داده ها را از طریق Head بخواند و به برنامه پاسخ دهد.

سرعت چرخش این دیسک در دقیقه RPM نامیده می شود که مخفف عبارت Revolutions Per Minute است. به عبارت دیگر تعداد دور دیسک در دقیقه تعیین کننده سرعت این هارد دیسک است.

برای مثال در هاردهای سرور اچ پی حداکثر سرعت 15000 دور در دقیقه است. اگرچه هیچ فناوری دیسک دیگری در درایوهای حالت جامد یا SSD وجود ندارد. عملکرد SSD ها بر اساس ذخیره سازی بر روی چیپست های نوع فلش به نام NAND است.

در واقع می توان گفت که تقریباً همان فناوری DRAM ها در حافظه های رم را دارند، با این تفاوت که اگر برق DRAM ها قطع شود، اطلاعات موجود در آنها نیز از بین می رود، اما فلش NAND  با قطع برق می تواند داده ها را نگه دارد.

حافظه های SSD دارای بلوک هایی هستند که به طور متوالی شروع به پر شدن می کنند. با وجود سرعت بالای ذخیره سازی در این بلوک ها، با کاهش تعداد این بلوک ها، این حافظه به زمان بیشتری برای یافتن بلوک خالی نیاز دارد، بنابراین هر چه به سمت حافظه می رویم با تکمیل ظرفیت این حافظه ها، سرعت آنها نیز افزایش می یابد. از بلوک های اول کمتر می شود.

بررسی انواع حافظه SSD

قبل از اینکه بخواهیم در مورد مدل این خاطرات صحبت کنیم؛ به خاطر داشته باشید که حافظه های SSD برای مکان هایی که دارای Read/Write تصادفی هستند مناسب است، به این معنی که در هر زمان به داده های خاصی نیاز است و فرآیند خاصی برای این دسترسی وجود ندارد.

این حافظه‌ها برای مکان‌هایی که خواندن/نوشتن متوالی دارند استفاده نمی‌شوند. حافظه های SSD به چهار دسته زیر تقسیم می شوند:

SLC (سلول تک سطح)

در مدل های SLC ظرفیت ذخیره سازی کمتر است اما سرعت آن از همه مدل ها بیشتر است. مشکل اصلی این سری از SSD ها مقاومت ضعیف آنها در برابر دما و شرایط محیطی است.

TLC (سلول سه سطح)

مدل TLC کندتر از SLCها است اما ظرفیت بیشتری دارد.

MLC (سلول چند سطحی)

مدل MLC که 90 درصد این مدل در سرورها استفاده می شود سرعت کمتری نسبت به TLC و SLC دارد اما ظرفیت آن از این دو بیشتر است.

QLC (سلول چهار سطح)

در مدل QLC سرعت کمتر از سه مدل دیگر است اما حجم آن بیشتر است اما در حال کار با سری MLC هستیم و این مدل را بررسی خواهیم کرد.

قبل از هر چیز باید بدانید که در SSD سرور استانداردی به نام DWPD وجود دارد که مخفف عبارت Drive Writes Per Day است. این معیار به این معنی است که هر 5 سال یک SSD را می توان به طور کامل پاک کرد و سپس به طور متوسط ​​چندین بار بازنویسی کرد. هر چه مقدار این عدد بیشتر باشد، عمر حافظه SSD بیشتر می شود.

اکنون که معیارهای DWPD را می‌دانیم، به سه نقطه مقابل توجه کنید:

نوشتن فشرده(write Intensive)

ما این سه مدل را در فضای ذخیره سازی HPE SSD داریم. همانطور که از نام آن‌ها پیداست، مدل SSD فشرده برای برنامه‌هایی استفاده می‌شود که در آن عمل نوشتن مهم‌تر است، یعنی داده‌ها همیشه در SSD ریخته و پاک می‌شوند، این مدل دارای IOPS بسیار بالایی است.

خواندن فشرده(Read Intensive)

مدل Read Intensive برای برنامه هایی است که انتظار دارند اطلاعات بیشتری از هارد دیسک داشته باشند. در این مدل، IOPS کمتر از مدل WI است.

مدل Mixed Used در نهایت مدل Mixed Used که در آن عملیات خواندن و نوشتن به نسبت 50-50 در هارد دیسک ها انجام می شود و IOPS در این مدل حافظه کمتر از مدل های WI و RI است.

یکی از برندهای که در زمینه تولید SSD سرور فعالیت می کند بر اینتل است شما می توانید برای خرید SSD سرور اینتل به لینک زیر مراجعه نمایید.

https://dap.co.ir/shop/3003-server-ssd-intel/